Magamról

KERNER Barbara - Life és Karrier Coach

Néhány éve elgondolkodtam azon, hogy az eddigi életutam, munkáim, tapasztalataim és megélt élethelyzeteim alapján valami olyan új dolgot tanuljak, amely kapcsolódik az oktatói, tanácsadói és kommunikációs tevékenységemhez, a képességeimhez, kompetenciáimhoz, korábbi tanulmányaimhoz, illetve az engem körülvevő emberekhez, legyenek akár kollégák, ügyfelek, barátok, ismerősök.

Már rendelkezem a kellő alapokkal, képzettséggel, pszichológiai ismeretekkel, magas fokú ön-, és emberismerettel, és tudom, milyen nehéz – egyben milyen csodálatos – emberek fejlesztésével foglalkozni. Komolyan hiszek a coachingban, mint segítő szakmában, mert hatékony módszer és sokoldalú.

Korábbi tanulmányaim kapcsolódnak a coachinghoz. Első diplomámat Egerben, tanárképző főiskolán szereztem amerikai angol–közgazdaságtan szakon. A későbbiekben – már munka mellett – szereztem még két diplomát a Pécsi Tudományegyetemen, az egyiket Public Relations szakértő, a másikat pedig Emberi erőforrás tanácsadó szakon. 2009-ben itt találkoztam először a coaching fogalmával, amely már akkor felkeltette az érdeklődésemet.

A főiskolai/egyetemi tanulmányokon túl számos – az aktuális munkámhoz és az érdeklődésemhez szorosan kapcsolódó – további képzést, tréninget is végeztem, melyek mind megerősítettek abban, hogy a folyamatos önképzés, fejlődés komoly érték, kitűnő befektetés.

Rendelkezem 20 év tapasztalattal kommunikáció és PR területen, valamint sajtókommunikációs területen; 12 év tapasztalattal karrier-tanácsadás területen (a coaching módszereit beépítve) valamint 17 év projektmenedzsment, rendezvényszervezés és lebonyolítás tapasztalattal. Profin használom 12 éve a web 2.0-t. 8 év oktatói tapasztalatom van a felsőoktatásban, felnőttképzésben. Előadásokat, tréningeket, képzéseket és workshopokat tartok magyar és angol nyelven. Vannak tapasztalataim a rádiós műsorvezetés, a szakmai cikkek írása és a kiadványszerkesztés területén is.

A tanulmányaim és a szakmai karrierem mellett a magánéletemre mindig jutott idő, fontos a lányommal, a szerelmemmel, a családommal és a barátaimmal töltött minőségi idő. Az én életemnek is volt rendkívül nehéz időszaka, de “túléltem”. Megerősödve, a korábbiaknál még határozottabban és magabiztosan, ugyanakkor kifinomultabban, letisztultan és pozitívan vágtam neki életem újabb szakaszának. Kiegyensúlyozott, stabil párkapcsolatban élek. A feltöltődést számomra az olvasás és az utazás – akár belföldön, akár külföldön – jelenti.

További Kérdéseim vannak »